Monthly Archives: Nisan, 2025

BTAYTD Kadınlar Kolundan Ziyaret

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu Başkanı SevtapHİNT ve Yönetim Kurulu üyeleri 29 Nisan 2025 Salı günü MustafçovaBelediyesi Kadın Belediye Başkan Yardımcıları Sn. Embiye EFENDİ ve Sn.Naciye MACIR’ı makamlarında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamdagerçekleşen ziyarette kendilerine bu zorlu görevlerinde başarılar dileyip,ileriye dönük ortak projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

PUSULA DERGİSİ MART 2025-SAYISI YÖRESEL LEZZETLER

ŞERBET Batı Trakya Türkleri’nin sofralarının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan şerbet, geçmişten günümüze kadar gelen, doğal ve ferahlatıcı bir içecek olarak biliniyor. Onbir ayın sultanı, ramazan ayının gelmesiyle varlıklarını hatırladığımız şerbetler, eskiden sofralardan hiç eksik olmazdı. “Şerbet”, kelime olarak şurup ile birlikte Arapça’da “içmek” anlamına gelen “şub” kökünden türemiştir. Genellikle sünnet töreni, mevlit okutma veya doğum,…

NEZAKET ZİYARETLERİ

Batı Tarkya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Genç Akademisyenler Topluluğu Yönetim Kurulu üyeleri 23, 24 ve 25 Nisan 2025 tarihlerinde nezaket ziyaretleri gerçekleştirdiler. İlk olarak T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sn. Aykut ÜNAL’a, akabinde de Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Sn. Mustafa TRAMPA’ya, Gümülcine Müftüsü Sn. İbrahim ŞERİF’e, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler…

PUSULA DERGİSİ MART 2025 – SAYISI KÜLTÜR SANAT

TATLIYLA GELEN MUHABBET Misafirlere şeker ikram etmek, köklü bir gelenek olarak birçok kültürde yer edinmiş ve zaman içinde farklı anlamlar kazanmıştır. Şekerin misafire sunulması, tatlı yiyip tatlı konuşma, hoş geldin demenin ve iyi dileklerde bulunmanın inancından hareketle, dostluk ve sıcak karşılamanın bir sembolü olmuştur. Şekerin tarihi, M.Ö. 3000’lere kadar uzanır. İlk olarak Hindistan ve Çin’de…

PUSULA DERGİSİ MART 2025 SAYISI-KİŞİSEL GELİŞİM

VE… DÜŞÜNMEK Düşünmek ve harekete geçmek, düşüncelerimizi bir sonuca bağlamak ve eyleme dönüştürmek… Ne kadar önemli, değil mi? Biz insanlar, düşünebilen tek canlı olarak bu yetimizi ne kadar verimli kullanıyoruz? Zihnimiz, günlük yaşantımız içinde sayısız düşünceyle dolup taşıyor. Kimisi bizi motive ederken, kimisi de sadece zihnimizi yoran, bizi tüketen gereksiz düşünceler… İşte tam da bu…

PUSULA DERGİSİ MART 2025 SAYISI-EĞİTİM

EBEVEYN ÇOCUK İLİŞKİSİNDE NİTELİKLİ ZAMAN Ebeveynler, çocukları için en iyi olanakları sunmaya,tüm imkanlarıyla çocuğun ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya odaklanırlar. Bu durum, ebeveynler için hayat boyu bu şekilde devam eder. Ancak pek çok ebeveyn bu ihtiyaçları maddi olarak düşünür ve çocuğuna maddi olarak en iyi imkanları sunmaya odaklanır. Halbuki çocuk dünyaya geldiği andan itibaren gerçek…

TÜRK KÜLTÜRÜ EFSANESİ NASREDDİN HOCA VE FIKRALARI

Nasreddin Hoca ( 1208, Hortu – 1284, Akşehir) Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Hortu ile Akşehir çevresinde yaşamış olan efsanevi kişi ve mizah kahramanıdır. Babası Hortu köyü imamı Abdullah Efendi, annesi aynı köyden Sıdıka Hatun’dur. Genel olarak hazır cevabı ve mizah anlayışı ile haiz bir bilge olarak aksettirilmiş olan hikayeleriyle tanınan, bir bilge şahıs olarak bildirilen…

1 2 3